Volledig scherm
Koning Willem-Alexander komt op 4 juli naar Nijmegen. © ANP

Koning brengt bezoek aan duurzame hoofdstad Nijmegen

NIJMEGEN - Koning Willem-Alexander brengt woensdagochtend 4 juli een bezoekje aan Nijmegen, omdat de stad dit jaar de 'meest duurzame hoofdstad van Europa' is. Hij begint zijn bezoek in het duurzaam ontworpen bezoekerspaviljoen. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst deze maandag. 

Nijmegen nam op 20 januari dit jaar de prijs voor meest duurzame hoofdstad over van het Duitse Essen. 

Wethouder Harriët Tiemens geeft op 4 juli eerst een toelichting over de 'European Green Capital' award. De koning spreekt vervolgens met vrijwilligers die bezoekers kennis laten maken met projecten die de stad moeten verduurzamen.

Initiatieven

Daarna gaat de koning naar De Bastei, een centrum voor natuur en cultuurhistorie aan de Waalkade. In het kinderatelier praat hij met leerkrachten en kinderen over het concept 'Eco-schools', een keurmerk voor scholen die duurzaam bezig zijn. Daarna ontmoet de koning een aantal mensen die bezig is met duurzame initiatieven in de stad. 

Na de gesprekken is er een wandeling via de Lindenberghaven naar de Stadswaard. Bij de Lindenberghaven wordt een toelichting gegeven op het project ‘Walk of Waste’. Dit zijn door Nijmeegse kunstenaars versierde afvalbakken. Het bezoek wordt afgesloten met een korte wandeling door natuurgebied De Stadswaard aan de stadsgrens van Nijmegen. 

Green Capital

Nijmegen won de duurzame titel omdat de stad volgens de Europese jury jarenlang heeft gewerkt aan vergroening en verduurzaming. Als European Green Capital organiseert Nijmegen het hele jaar activiteiten om verduurzaming van de stad bij haar inwoners, andere steden in Nederland en de rest van Europa onder de aandacht te brengen. Zo zijn er congressen, publieksactiviteiten, duurzame evenementen en showcases. Thema’s zijn onder meer de gevolgen van klimaatverandering en bevolkingsgroei op het leefklimaat in steden en de omliggende natuur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.