Koningsdag op het Faberplein in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Koningsdag op het Faberplein in Nijmegen. © Paul Rapp

Koningsdag eind augustus? Oranjebond vindt Nijmeegs idee daarvoor ‘zéér interessant’

NIJMEGEN/GOUDA - Koningsdag verplaatsen naar 31 augustus - de geboortedag van voormalig Koningin Wilhemina- is ‘een zeer interessant en historisch gepast’ plan. Tegelijkertijd is terughoudendheid op zijn plaats. Het is immers onduidelijk hoe lang de coronacrisis nog duurt.

7 reacties

 • Klaas

  2 jaar geleden
  Organiseer niets maar geef het winkelpersoneel en andere toch hun vrije dag. (Feestdag) Kunnen ze na hard werken bij hun gezin zijn. Anders kunnen we Pasen en Pinksteren ook wel afschaffen.
 • Paul Jacobs

  2 jaar geleden
  Je kunt koningsdag ook gewoon een jaar overslaan. Er is geen enkele reden om alle feesten en bijeenkomsten die nu niet door kunnen gaan op een later tijdstip te herhalen. Vooral niet omdat dat virus nog lang niet weg is.
 • Maarten-Jan Dongelmans

  2 jaar geleden
  De naam Prinsessedag slaat natuurlijk nergens op. Van 1885-1890 mag 31 augustus dan zo geheten hebben, van 1898 tot 1948 was 31 augustus uiteraard Koninginnedag. Dus kom nu niet aanzetten met Prinsessedag.
 • Max

  2 jaar geleden
  Dit is geen gewoon virus maar bij een gewoon griep virus vallen per jaar ook ruim 8000 doden. Nu even lekker binnen blijven maar zodra het kan gewoon weer feesten. Ik vind dat iedereen bezig moet zijn met een leuke toekomst en feest. Ook op de dag dat ik dood ga. Maar ieder zijn mening.
 • Fifie

  2 jaar geleden
  Het virus is eind augustus niet weg en dan is er nog geen vaccin en waarschijnlijk zijn er evenmin goede medicijnen. Wetende dat carnaval en de après/ski de verspreiding van het virus ernstig hebben aangewakkerd, is grote voorzichtigheid geboden. Normale relaties met mensen in een verpleeghuis, scholen en normale veilige werkomstandigheden voor ziekenhuizen en huisartsen hebbdn echt voorrang.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.