Volledig scherm
De Nijmeegse Bierfeesten zijn in volle gang. Foto: Bas Knoop/DG

Koningsplein omgetoverd tot bierproeverij

NIJMEGEN - Het Koningsplein in het centrum van Nijmegen stroomt deze pinksterzondag vol met bierliefhebbers. Voor de derde keer worden daar de Nijmeegse Bierfeesten georganiseerd. Ruim twintig brouwerijen uit Nederland, België en de Verenigde Staten presenteren hun meest bijzondere speciaalbieren.

Bezoekers laven zich aan brouwsels als een 'Hop met de Gijt' (brouwerij De Natte Gijt), Bretty Blond (Muifel Brouwerij) en een Zeezuiper (Schelde Brouwerij). "Je wordt bij ieder biertje weer verrast", zegt Niels van Daalen, een fervent bezoeker van het bierfestival. "Als je een Heineken bestelt, weet je wat je krijgt. Dat is bij de bieren die hier te koop zijn wel anders."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. ’t Plein: Stallingen te krap voor nieuwe generatie fietsen
  PREMIUM
  column

  ’t Plein: Stallingen te krap voor nieuwe generatie fietsen

  Ik rij al jaren rond op een sportieve fiets. Niks bijzonders trouwens. Het is een stadsfiets met tassen achterop, een normaal stuur. Toch lukt het me vaak niet een goede plek te vinden in de Nijmeegse fietsenstallingen. Altijd gedoe met plaatsen, zeker bij de Mariënburg. Maar ook bij nieuwere stallingen. De opstelling van de rekken is gewoon niet passend meer voor de huidige generatie fietsen. Mijn fiets bovenin plaatsen is gewoon onmogelijk, dan schuurt het stuur langs het plafond. Maar ook de onderste rekken zijn vaak te smal, de tussenruimte tussen de rekken is te klein.
 2. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
  PREMIUM

  Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

  NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.