Volledig scherm
De Nijmeegse Bierfeesten zijn in volle gang. Foto: Bas Knoop/DG

Koningsplein omgetoverd tot bierproeverij

NIJMEGEN - Het Koningsplein in het centrum van Nijmegen stroomt deze pinksterzondag vol met bierliefhebbers. Voor de derde keer worden daar de Nijmeegse Bierfeesten georganiseerd. Ruim twintig brouwerijen uit Nederland, België en de Verenigde Staten presenteren hun meest bijzondere speciaalbieren.

Bezoekers laven zich aan brouwsels als een 'Hop met de Gijt' (brouwerij De Natte Gijt), Bretty Blond (Muifel Brouwerij) en een Zeezuiper (Schelde Brouwerij). "Je wordt bij ieder biertje weer verrast", zegt Niels van Daalen, een fervent bezoeker van het bierfestival. "Als je een Heineken bestelt, weet je wat je krijgt. Dat is bij de bieren die hier te koop zijn wel anders."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Megaknuffel voor Stevenskerk betaalt zich alsnog uit
    PREMIUM
    ´t Plein

    Megaknuf­fel voor Stevens­kerk betaalt zich alsnog uit

    Eindelijk komt er geld van het rijk voor de restauratie van de Stevenskerk: 5,5 miljoen euro. Een godsgeschenk noemen sommigen het al. In 2011 en 2012 lagen er al aanvragen, maar Den Haag gaf geen cent. De stichting die dit eeuwenoude rijksmonument, het icoon van Nijmegen, beheert, mopperde flink. Maar wat de organisatie vooral deed was het bundelen van krachten om de historie van de Stevenskerk én de bijzondere mogelijkheden als ontmoetingscentrum nogmaals voor het voetlicht te brengen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.