Kunstenaars Meg Mechteld Mercx en Rob Verwer houden door het dragen van de koepelrok 1,5 meter afstand. Dé oplossing in tijden van de coronacrisis. Het ziet er misschien wat onhandig uit, maar de rokken wegen niks omdat ze gemaakt zijn van pvc-buizen. Op de achtergrond zie je Voormoeders, het kunstproject van Mercx waardoor ze de hoepelrok leerde kennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaars Meg Mechteld Mercx en Rob Verwer houden door het dragen van de koepelrok 1,5 meter afstand. Dé oplossing in tijden van de coronacrisis. Het ziet er misschien wat onhandig uit, maar de rokken wegen niks omdat ze gemaakt zijn van pvc-buizen. Op de achtergrond zie je Voormoeders, het kunstproject van Mercx waardoor ze de hoepelrok leerde kennen. © Gerard Verschooten

Kooirok als alternatief voor het mondkapje: ‘Zelfs de stramste mannen gaan er sierlijk van lopen’

NIJMEGEN - Door haar werk als kunstenares stuit Meg Mechteld Mercx op de ‘kooirok’. Zo kunnen we namelijk wél de1,5 meter waarborgen. Dat liet ze gelijk zien met een eigen kunstproject.

4 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  In een museum kan een kooirok wellicht nog uitkomst bieden maar in veel situaties ook niet. Ik denk dan bijv. aan die vleesfabriek in het Duitse Weda-Rhiedenbrück waar gemeten werd bij een van de eerste Corona golven dat daar de virusdeeltjes een afstand van tot wel 8 meter konden afleggen. Dan is een FFP2, FFP3, type II of type IIR mondkapje toch iets praktischer en beter.
 • K Alberts

  4 maanden geleden
  Wauw... Superhandig! Tip: WC rol houdertje aan de binnenkant + emmer. Kan je eventueel gewoon je behoefte doen. *Bonus tip: een leuk gordijntje om je privacy te waarborgen.
 • Liz Wolters

  4 maanden geleden
  Wat een hoop aandacht weer...
 • DMM Cordewener

  4 maanden geleden
  Wel ja, breng ze maar op ideeën alsof het al niet ver genoeg gaat

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.