Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Pexels / Karolina Grabowska

Kopschoppers (19 en 20 jaar) gooien met fiets en terrasstoel en slaan Tsjech helemaal in elkaar: voorlopig vrijgelaten

Hoe afgrijselijk de aanleiding ook is, misschien was het voor de twee jongemannen die op 10 september vorig jaar in Nijmegen na een avondje stappen een Tsjech in elkaar sloegen, wel het moment dat ze tot inkeer kwamen.

18 reacties

 • José Groenheijden

  1 week geleden
  Gisteren op SBS nieuws gehoord dat een asielzoeker uit Ter Apel tegenover een 11 jarig meisje, zijn broek heeft laten zakken, maar meneer werd niet gestraft. De rechter achtte niet bewezen dat hij van plan was om ook sexuele daden te verrichten. De moeder was terecht boos!. Volgens mij is dit toch een behoorlijke vorm van schennis plegen en dat ook nog naar een minderjarig kind!. Conclusie: er wordt in Nederland over het algemeen genomen, inderdaad laag of zelfs niet gestraft!.
 • Donny Cools

  1 week geleden
  @Berrie, ik denk dat het juist jonge hippe rechters zijn die tenenkrommende softe uitspraken doen omdat "vader dronk en moeder at".
 • berrie van Altena

  1 week geleden
  Onze stoffige rechters zullen zeggen moeilijke jeugd, baanverlies ,kopje koffie en taakstrafje. soft beleid helaas.
 • Jos Crijns

  1 week geleden
  @Henk van Tilburg Deze week was de rechtszaak van degene die zijn vriendin en het ongeboren kind heeft vermoord. Eis was 15 jaar, uitspraak 12 jaar en dan kan hij natuurlijk ook nog vervroegd vrij komen wegens goed gedrag ( als je maar goed kunt toneelspelen ). En dat vind jij dan streng. Als het een naaste van jou zou betreffen zou je waarschijnlijk anders piepen. Overigens heb ik gegoogeld voordat ik mijn reactie stuurde maar nergens kunnen lezen dat Nederland zo streng straft.
 • Andre Eggerding

  1 week geleden
  @ Bert Vogels,de maximum straffen die gevraagd kunnen worden zijn in Nederland hoog. Maar daar moet je niet naar kijken. Je moet kijken naar de daadwerkelijk opgelegde straffen en ook de strafkortingen daar nog aftrekken. Dan kun je nog maar tot een conclusie komen. Nederland straft slap. Rechters leven buiten decwerkelijkheid.