De eerste drijvende villa op weg naar zijn definitieve plek. Op de achtergrond het vasteland van Lent.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste drijvende villa op weg naar zijn definitieve plek. Op de achtergrond het vasteland van Lent. © Gerard Verschooten

Krachtige sleepboot krijgt het voor elkaar: eerste drijvende villa op z'n plek in Lentse Plas

NIJMEGEN - Met het aanmeren van de eerste drijvende woning vanochtend krijgt de Lentse Kust in Nijmegen-Noord langzaam vorm. In het water van de Lentse Plas komen in totaal 27 waterwoningen verdeeld over zes steigers. Voor de bewoners lijkt een permanent vakantiegevoel verzekerd.

10 reacties

 • Marianne Heuvel

  1 jaar geleden
  Sommige zeggen hoop geld. Zeker waar. Maar tegenwoordig voor een nieuwbouw huis in lent en dan gewoon een tussen woning tel je in lent al gauw meer dan 4 ton neer. Dus heel veel mooiers krijg je in Lent echt in deze tijd niet meer. Appartement bij Bemmelse dijk betaal je al ruim 4,5ton
 • Marianne Heuvel

  1 jaar geleden
  Zeker jammer. Maar wel mooie woningen om eerlijk te zijn
 • Jan van Lent

  1 jaar geleden
  En dan hebben we het nog niet over de toenemende drukte op het fietspad. 's Zomers is het een gezellige "bende" met fietsers, skaters, wandelaars met opblaasboten, hele gezinnen die naar het strand wandelen. Daar komt nu verkeer van bewoners, bezorgdiensten enz.. bij. Bovendien wordt het fietspad vanaf de Edith Piafstraat afgesloten en slechts voor bewoners toegankelijk, terwijl het hier gewoon om openbare ruimte gaat. Privé parkeerplekken voor bewoners op openbare grond! Decadentie ten top!
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  Niemand wilde dit, behalve natuurlijk projectontwikkelaars en de gemeente die Eurotekens in haar ogen heeft. Dus kwam het er toch. Net als bebouwing op Voorlent ook gewoon keihard doorgedrukt gaat worden. In de lobbycratie en oligipolie Nederland hebben wij toch niks te zeggen. Als we al iets mogen zeggen, want overal neemt de censuur toe.
 • Walrave

  1 jaar geleden
  Echt zonde! Neem een super populaire plek en dump maar een tiental woningen op. Wat een schande dat dit toegelaten is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.