Krimbrug-schandaal breidt zich uit: opnieuw groot bedrijf in opspraak

NIJMEGEN - Het schandaal rond de bouw van de Krimbrug breidt zich uit. Het bedrijf Enerpac Heavylifting uit Hengelo heeft voor miljoenen euro’s materiaal geleverd aan de Russen. Justitie onderzoekt het bedrijf uit Hengelo. De Nijmeegse directeur van Enerpac is inmiddels vanwege de kwestie weggestuurd. Ook hij is als verdachte aangemerkt.

Dit blijkt uit onderzoek van De Gelderlander. Enerpac, een bedrijf met 120 medewerkers in Hengelo, leverde de liftmachines, zogenoemde strand jacks, waarmee de brug op zijn plaats is gezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.