Achtergelaten afval, na de Vierdaagsefeesten.
Volledig scherm
PREMIUM
Achtergelaten afval, na de Vierdaagsefeesten. © Paul Rapp

Kritiek op duurder eerste drankje tijdens Vierdaagsefeesten; roep om statiegeld

NIJMEGEN - De organisatie van de Vierdaagsefeesten verwachtte niet dat er veel weerstand zou komen tegen de vijftig cent duurzaamheidstoeslag die je betaalt voor een recyclebaar plastic bekertje tijdens de feesten. Toch zijn aardig wat mensen kritisch op het besluit.

15 reacties

 • J Van Gend

  4 maanden geleden
  Het gaat niet om die 50 cent ik zou het graag betalen als dat geld naar een goed doel gaat. Maar het is gewoon zakken vullerij en het heeft niets met milieu te maken je krijgt nog steeds een nieuwe beker dus de afval blijft het zelfde alleen minder op straat maar daar wordt de gemeente voor betaald om het op te ruimen door de horeca door middel van extra heffingen in deze dagen. Dus die 50 cent veranderd niets.
 • rebecca langendoen

  4 maanden geleden
  Heel de vierdaagsefeesten is niks meer aan
 • Marco van Thiel

  4 maanden geleden
  Wat kunnen mensen toch nuilen. Prima systeem, alsof die 50 cent het probleem is. Kom op nou.
 • Jochem Boxtel

  4 maanden geleden
  Ik hoop dat alle Nimweegse nuilerds niet naar de zomerfeesten komen!
 • Theo Cools

  4 maanden geleden
  Je krijgt al evenementenbier van 2,5 % in een half schuim plastic bekertje en dan nog 50 cent extra. Worden dure rondjes.
 1. Snoeiharde metal op een festival helpt politica Lisa Westerveld na een jaar hard werken: ‘Wat mij betreft gaat het feest oneindig door’
  PREMIUM
  Campergesprekken

  Snoeiharde metal op een festival helpt politica Lisa Westerveld na een jaar hard werken: ‘Wat mij betreft gaat het feest oneindig door’

  In de rubriek Campergesprekken haalt Dirk Lotgerink illustere personen uit de regio uit hun comfortzone om ze te interviewen in zijn oude camper. Vandaag stapt Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (40) in. Een gesprek vanaf camping de Wijde Blick in Persingen over metalmuziek, tot rust komen op festivals en maatschappelijke betrokkenheid.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.