Hekwerk van de Pompekliniek in Nijmegen. Inzet: tbs-advocaat Jan-Jesse Lieftink.
Volledig scherm
PREMIUM
Hekwerk van de Pompekliniek in Nijmegen. Inzet: tbs-advocaat Jan-Jesse Lieftink. © Paul Rapp

Kritiek op ‘krakend’ tbs-systeem na nieuw incident bij Pompekliniek: ‘Er worden foute inschattingen gemaakt’

NIJMEGEN - Het tbs-stelsel in Nederland dreigt onhoudbaar te worden. De vlucht van een tbs’er van de Pompestichting in Nijmegen die even later in Soest een vrouw neerstak, is onderdeel van een groter, structureel probleem in de tbs-sector.

14 reacties

 • Jan Mulder

  2 maanden geleden
  Lieve tbs-er zal jij het nooit meer doen.? Nee hoor ik zal nooit meer iemand vermoorden of verkrachten. Echt niet? Nee Echt niet. Nou dan ben je genezen hoor. Je krijgt een 2e kans
 • Marco Clappers

  2 maanden geleden
  Ik snap niet waarom mensen tegen het tbs systeem zijn, je kunt kiezen: mensen een paar jaar langer opsluiten in de gevangenis en geen tbs, dus zonder enige behandeling of medicatie helemaal psychotisch en in de war zo de straat op. Of iets minder gevangenisstraf, vervolgens TBS, en dan indien nodig onbeperkt deze persoon kunnen vasthouden indien blijkt dat hij of zij te gevaarlijk is. (Deels)terug keren in de samenleving gebeurt hoe dan ook ooit een keer, in ons rechtssysteem.
 • Willem Tienen

  2 maanden geleden
  Bij de pompen kliniek staat de deur altijd voor je open.
 • M.M Doornenbos

  2 maanden geleden
  Hoe kan er een vluchtauto klaar staan? Dan is er contact geweest. Misschien moet dat eens gecontroleerd worden. Een ontsnapping wordt voorbereid toch... Sommige rechten moeten dan maar vervallen. TBS krijg je niet zomaar.
 • A.M. Berben

  2 maanden geleden
  Het basisprobleem is dat het systeem TBS nog steeds is ingesteld op het weer in de samenleving terug laten keren van de patiënten, terwijl juist ook weer diezelfde samenleving aangeeft dat die opvatting niet meer alle patiënten geldt. Nu is slechts een deel van de patiënten aangeduid als mensen die niet of nauwelijks meer kunnen terugkeren, de z.g. "long stay". Mij lijkt dat zoiets makkelijker moet kunnen worden beslist waardoor dus ook minder patiënten verlof krijgen dan nu het geval is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen