Kritische roc-docent krijgt ontslag: ‘Ik ga niet weg voor zak geld en geheimhoudingsverklaring’

NIJMEGEN - ROC Nijmegen wil af van Paula van Manen, de docent die begin december op non-actief is gesteld omdat zij een kritisch boek over de gang van zaken op school had gepubliceerd. 

17 reacties

 • H. Noorlander

  4 maanden geleden
  Ik heb het boek van Paula gelezen en veel dingen komen mij bekend voor. De mening en ervaringen van de docent op de werkvloer zijn niet interessant. Er wordt iets achter een bureau bedacht en hup, het wordt ingevoerd. Dat studenten daar de dupe van worden, lijkt ook niet interessant. En dat Paula hierom ontslagen mag worden, is een zeer kwalijke zaak! Dit snoert iedereen, die kritisch is op zijn of haar school, de mond.  Deze school zou iets met dit boek kunnen doen, ervan leren! Maar nee, de docent wordt verwijderd. Wat een trieste zaak........
 • K.

  7 maanden geleden
  Momenteel volg ik de opleiding PW zelf en heb Paula als docent gehad. Alles wat ze beschrijft over de ongeorganiseerde bende is waar! Van geen contact met je slber, onjuiste en te laten informatie door geven, tot aan het kwijt raken van examens en het gezakt zijn voor je überhaupt examengesprek hebt gehad. Ik ben een van de vele studenten die mijn laatste jaar niet heeft gehaald vanwegen dit onderwijssysteem. Ik zou volgens de school over 4 maanden klaar zijn. Maar zit hier nou al een heel jaar omdat school fout na fout maakt. 
 • Ben Jansen

  7 maanden geleden
  Scholen zijn verworden tot fabrieken waar koste wat kost resultaten moeten worden behaald tegen zo weinig mogelijk kosten. Alleen al vanwege de concurrentie wordt geen enkele bezuinigingsmaatregel geschuwd; en dat is het in deze affaire. Neoliberale machtspolitieke trekjes.De klokkenluider is vogelvrij en dat zal altijd wel zo blijven.
 • Marien

  7 maanden geleden
  Precies om datgene dat in het boek is beschreven is mijn dochter halverwege haar tweede jaar (wie voert zoiets ingrijpends nu midden in een studie in?) bij het ROC gestopt. Deze manier van leren paste totaal niet bij haar en hier had ze bij aanvang van haar studie niet voor gekozen. Haar kritiek werd niet gehoord. Na een verloren jaar (en collegeld) kon ze in Rotterdam bij het Albeda in het 2e jaar instromen. Daar heeft ze haar opleiding naar volle tevredenheid en versneld afgerond. Begin maart heeft ze daar haar diploma gehaald.Waar blijft de onderwijsinspectie? Of is die er niet voor ROC's? 
 • 101 Garfield

  7 maanden geleden
  Uit recente ervaring... Rechter kijk alleen naar of de procedure goed is gevoerd en kijkt niet naar de inhoud. Vaewn blind op de uitspraken van "deskundigen"... Zelfs als de tegenpartij aantoonbaar inhoudelijk fout zit, krijgen ze toch gelijk omdat de procedure goed is uitgevoerd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. IOC-voorzitter: 'Vraag is niet of, maar hoe Spelen doorgaan'
  Play

  IOC-voorzitter: 'Vraag is niet of, maar hoe Spelen doorgaan'

 2. Agenten zoeken naar slachtoffer van beroving in Sonsbeekpark
  Play

  Agenten zoeken naar slachtof­fer van beroving in Sonsbeek­park

Nijmegen e.o.