Volledig scherm
Ranomi Kromowidjojo bij een wedstrijd in Hongarije, eerder deze maand. © Getty Images

'Kromo' komt Nijmeegse zwemmertjes les geven

NIJMEGEN - Olympisch en wereldkampioen Ranomi Kromowidjojo komt zondag naar Nijmegen om een zwemclinic te geven aan een dertigtal jeugdleden tussen de 6 en 12 jaar van Aqua Novio. 

De zwemtopper is zelfs de hele middag present in het Erica Terpstrabad, als dank voor de inzameling die de kinderen hebben gehouden voor Unicef waarvoor 'Kromo' ambassadeur is. 

,,Ze zijn nu al behoorlijk opgewonden'', vertelt hun trainer Kim Speekenbrink, ,,want Ranomi is hun grote held. Zeker voor de meisjes."

Collecteren

In april hebben de jeugdleden 3309 euro bij elkaar verzameld voor Unicef. ,,Ze zijn bij wedstrijden de tribunes opgegaan om te collecteren, ze hebben opa's en oma's gevraagd, ze hebben gesponsorde baantjes gezwommen en enkele ouders hebben een groot bedrag gedoneerd.''

In het eerste half uur van haar bezoek kan iedereen vragen stellen aan Kromowidjojo en met haar op de foto. Dan begint een sessie van twee uur met 'land- en watertraining'. In het laatste half uur deelt ze handtekeningen uit. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.