'Drie werelden' van M.S. Escher
Volledig scherm
'Drie werelden' van M.S. Escher © AVROTROS

Kunst en Kitsch in het Valkhofmuseum: ‘Drie werelden’ van Escher getaxeerd

NIJMEGEN - Het programma Tussen Kunst en Kitsch is vanavond te zien vanuit het Valkhofmuseum in Nijmegen. Een van de kunstobjecten die getaxeerd wordt is een lithografie van M.C. Escher, genaamd ‘Drie werelden.’ Het werk wordt getaxeerd door Frank Welkenhuysen.

Volgens Welkenhuysen is de prent kostbaar, ondanks dat hij in grote oplage is uitgegeven. Het is een van de meer iconische werken van Escher, aldus Welkenhuysen. Het weerspiegelt de onderwaterwereld, de waterkant en de lucht. De eigenaar heeft de lithografie voor een paar honderd euro op de kop getikt.

Nog drie andere stukken uitgelicht

Andere stukken die worden bekeken zijn een erfstuk dat is gekocht bij een antiquair in Brabant. Het albasten beeld van de geboorte van Christus blijkt volgens de taxateur te stammen uit circa 1580. Ook wordt er een ring met saffier van Tiffany's uit New York bekeken en het schilderij ‘Tuin in Bloei’ van Evert Pieters.

Tussen Kunst en Kitsch is vanavond te zien op NPO 1 om 20.35 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.