Volledig scherm
Icara, het nieuwste werk van Paul van Ernich, is te zien in de Stevenskerk in Nijmegen. © DG

Kunstschilder maakt 'grootste schilderij van Nijmegen'

NIJMEGEN - Het is, zegt hij, 'het grootste schilderij van Nijmegen'. Het is in ieder geval het grootste dat hij zelf maakte. De Nijmeegse kunstschilder Paul van Ernich schilderde de mythe van Icarus op een doek van 4,5 bij 2,7 meter. Sinds zaterdag is het te zien in de Stevenskerk in Nijmegen. 

Met dit 'gedurfde schilderij', zoals hij zelf zegt,  markeert de Nijmeegse kunstschilder van portretten en stillevens 25 jaar vakmanschap. 

Icara

Zijn Icarus is een Icara geworden:  'Een jonge vrouw die moedig vloog en overmoedig ten val is gekomen. Maar haar wilskracht en verlangen naar de toekomst zullen haar overeind helpen'. 

Het enorme olieverfschilderij is het pronkstuk van een overzichtstentoonstelling van zijn werk in de Stevenskerk in Nijmegen. Die is tot en met volgende week zondag  29 oktober te zien, van 12.00 tot 17.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.