Volledig scherm
© ANP

Kwart miljoen bezoekers in eerste jaar Cinemec

NIJMEGEN/RESSEN - Een kwart miljoen bezoekers hebben aan het eind van dit jaar een filmkaartje gekocht voor CineMec in Ressen. „Daarmee zijn we al de grootste in de regio", zegt directeur Gerben Kuipers.

„Maar het moeten er 400.000 worden. Doordeweeks moet het drukker worden.”

Vrouwen
Meer dan 60 procent van de bezoekers is vrouw. „Op onze Ladies Night op 30 november, als Soof 2 in première gaat, zijn we helemaal uitverkocht. Alle 1.836 stoelen zijn dan bezet”, zegt Kuipers. Om ander publiek en meer mannen te trekken, zijn er regelmatig speciale activiteiten. Zo konden fans live meegenieten toen de Rolling Stones optraden in Cuba. Ook een concert van André Rieu vanuit Maastricht trekt veel publiek.

Euroscoop
Kuipers maakt zich echter ook zorgen, met name over de mogelijke komst van het Belgische bioscoop Euroscoop naar Arnhem-Zuid. Het concern wil naast de Rijnhal een groot complex bouwen, de gemeente Arnhem neemt daar binnenkort een besluit over. Daarmee komen er te veel bioscoopstoelen in de regio Arnhem-Nijmegen, is de overtuiging van Kuipers. De meeste bezoekers van Cinemec komen van tussen de rivieren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.