Ramon Beers van de Regionale Eenheid Oost-Nederland coördineert het oprollen van hennepkwekerijen in het Rijk van Nijmegen en Maas en Waal.
Volledig scherm
PREMIUM
Ramon Beers van de Regionale Eenheid Oost-Nederland coördineert het oprollen van hennepkwekerijen in het Rijk van Nijmegen en Maas en Waal. © Theo Peeters

Kwekerijtjes bestaan niet meer: ‘De Mocro Maffia is overal’

HEUMEN - De henneptoppen hingen al te drogen in de grote wietkwekerij die woensdag in Heumen werd opgerold. Nog even en ze zouden klaar zijn om te knippen en de handel in te gaan. Naar de coffeeshops, in de joints die gewone mensen legaal kunnen kopen.

13 reacties

 • bart verplak

  2 dagen geleden
  Heeft niks met maffia te maken.
 • Ton Verkerk

  3 dagen geleden
  De verkoop van wiet wordt gedoogd in Nederland maar de productie niet, dat houdt de prijzen hoog en is daardoor interessant voor criminelen. Legaliseer het gebruik van softdrugs nu eens echt, geef de productie in de hand van gecertificeerde telers en het hele probleem is opgelost.
 • Gert Ramen

  3 dagen geleden
  Het basissysteem klopt gewoonweg niet, kweken is illegaal, het verkopen aan een coffeeshop is illegaal, maar het kopen in één coffeeshop is juist legaal. Leg de taak van het kweken bij de overheid neer om dit systeem te corrigeren.
 • Bart Lucassen

  3 dagen geleden
  Het is gewoon echt een triest beleid in Nederland waardoor diezelfde overheid de criminaliteit in de hand werkt. En maar supertrots zijn op dit soort vangsten in plaats het echte werk te doen. Je mag het roken, je mag het kopen maar owee als je het in bezit hebt. En voor elke oprolling door de overheid zijn er weer 10 andere kwekerijen die wel door kunnen gaan. Calculeren ze allemaal in!
 • John Bluhmen

  3 dagen geleden
  Nederland wordt steeds veiliger, riep destijds PvdA Min van Justitie Albayrak. Daarna werd het politieapparaat gesloopt. Albayrak telt nu haar centjes bij de Shell…

In samenwerking met indebuurt Nijmegen