Volledig scherm
© Archieffoto

‘Laat gemeente Nijmegen paspoort en rijbewijs thuisbezorgen’

NIJMEGEN - Inwoners van Nijmegen moeten de mogelijkheid krijgen om nieuwe rijbewijzen of paspoorten naar een thuis- of werkadres op te laten sturen. Dat zegt Charlotte Brand, gemeenteraadslid van de PvdA. Zij wil dat volgend jaar een proef komt.

Geen gedoe en lange wachtrijen bij de stadswinkel, maar gewoon thuis op de deurmat. Een thuisbezorgservice voor reisdocumenten en rijbewijzen biedt een hoop voordelen, zegt Brand: ,,Het is een uitkomst voor ouderen die slecht ter been zijn of inwoners die ver weg van een stadswinkel wonen.”

Kleine bijdrage of gratis

Volledig scherm
Charlotte Brand © Paul Rapp

Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Berg en Dal gaat experimenteren met zo’n thuisservice. In steden als Hoorn en Amsterdam bestaan al mogelijkheden om dergelijke documenten naar het thuisadres op te sturen. in Amsterdam moeten bewoners een kleine bijdrage betalen, in Berg en Dal en Doorn is het zelfs gratis.

,,Beide opties zijn wat mij betreft een mogelijkheid voor Nijmegen”, zegt Brand. ,,Gezien de bezuinigingen die in Nijmegen voor de deur staan, begrijp ik het als een bijdrage wordt gevraagd.”

Ze heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, met het verzoek om in 2020 een soortgelijke  proef in Nijmegen te houden. 

  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.