Volledig scherm
© Archieffoto

‘Laat gemeente Nijmegen paspoort en rijbewijs thuisbezorgen’

NIJMEGEN - Inwoners van Nijmegen moeten de mogelijkheid krijgen om nieuwe rijbewijzen of paspoorten naar een thuis- of werkadres op te laten sturen. Dat zegt Charlotte Brand, gemeenteraadslid van de PvdA. Zij wil dat volgend jaar een proef komt.

Geen gedoe en lange wachtrijen bij de stadswinkel, maar gewoon thuis op de deurmat. Een thuisbezorgservice voor reisdocumenten en rijbewijzen biedt een hoop voordelen, zegt Brand: ,,Het is een uitkomst voor ouderen die slecht ter been zijn of inwoners die ver weg van een stadswinkel wonen.”

Kleine bijdrage of gratis

Charlotte Brand
Volledig scherm
Charlotte Brand © Paul Rapp

Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Berg en Dal gaat experimenteren met zo’n thuisservice. In steden als Hoorn en Amsterdam bestaan al mogelijkheden om dergelijke documenten naar het thuisadres op te sturen. in Amsterdam moeten bewoners een kleine bijdrage betalen, in Berg en Dal en Doorn is het zelfs gratis.

,,Beide opties zijn wat mij betreft een mogelijkheid voor Nijmegen”, zegt Brand. ,,Gezien de bezuinigingen die in Nijmegen voor de deur staan, begrijp ik het als een bijdrage wordt gevraagd.”

Ze heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, met het verzoek om in 2020 een soortgelijke  proef in Nijmegen te houden. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.