Volledig scherm
Impressie van Van der Valk bij station Lent.

Laat Lent Laag tegen hotel Van der Valk

LENT - Tegen de 1.000 handtekeningen willen tegenstanders van de nieuwbouw van hotel Van der Valk bij het station van Lent woensdag aanbieden aan de gemeenteraad van Nijmegen.

"We zitten niet te wachten op zo'n hoog gebouw in onze achtertuin", zegt Frans Jacobs namens actiecomité Laat Lent Laag.

"Wij vinden dat, behalve de bereikbaarheid van oud-Lent, ook de veiligheid in het geding komt als straks het nieuwe splitsingspunt extra belast wordt met de toegangsweg naar het hotel.

Hoe moeten mensen hier, en dan vooral schoolgaande jeugd, dan nog veilig kunnen oversteken? Het hotel aan de andere kant van het spoor bouwen is veel beter, want daar is meer plek. Maar het liefst zien we Van der Valk bij de ovatonde in Ressen."

Ruim een jaar geleden sloten het horecaconcern en de gemeente een overeenkomst om hier medio 2014 een hotel met congrescentrum te gaan bouwen.

Dinsdag 18 juni, 20.00 uur, houdt Laat Lent Laag in De Ster een debatavond met vertegenwoordigers van de politiek in Nijmegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.