Het omstreden pannaveldje van De Buut, dat inmiddels is ontmanteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het omstreden pannaveldje van De Buut, dat inmiddels is ontmanteld. © Bert Beelen

Laatste veldslag over wereldberoemd, Nijmeegs trapveldje barst in januari los

videoNIJMEGEN - Buurtouders rond de Nijmeegse basisschool De Buut hebben een crowdfunding gehouden voor het behoud van hun wereldberoemde trapveldje. Het geld is nodig voor de juridische strijd over het voetbalplein, waar aanwonenden geluidsoverlast van ondervinden. 

23 reacties

 • R. Laarman

  2 jaar geleden
  Hoe durf je Maarten van Herwaarde
 • Maarten Van Herwaarde

  2 jaar geleden
  Oprotten oude fossielen. Zelf zeker nooit jong geweest???
 • Valkje

  2 jaar geleden
  Ter verduidelijking. De varens stonden op de muur bij de school. Deze muur is vernietigd en daarmee ook de waardevolle populatie. De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als zeer zeldzaam en is wettelijk beschermd. Ik begrijp niet waarom lezers mij daarom een duim naar beneden geven. Dank aan de Gelderlander dat mijn reactie wel geplaatst is.
 • Anne

  2 jaar geleden
  Dezelfde bewoners die klagen over de school klagen ook over geluidsoverlast van verpleeghuis Juliana, wanneer de hoogbejaarde bewoners daar op het balkon zitten. Gelukkig zijn de meeste mensen in de buurt wel sociaal, maar de klagers moeten zich kapot schamen. 
 • Frans

  2 jaar geleden
  Max, ik herhaal het nog maar eens. Die school en die speelruimte bestaan al tientallen jaren. Er is wel een nieuwe school gebouwd maar exact binnen de grenzen van de oude school. Toen de appartementen werden gepland was volstrekt duidelijk dat die aan de rand van het speelveld zouden komen. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen