Volledig scherm
De Gelderlander houdt een debatavond over de thuiszorg. Foto: ANP

'Lager loon hulp geen verrassing'

NIJMEGEN - Het kan geen verrassing zijn geweest voor de regiogemeenten dat de nieuwe aanbieders van thuiszorg (Vérian, Tzorg, TSN) de thuishulpen in de laagste loonschaal zouden indelen. Dat zegt directeur Rien Zwart van Vérian, een van de winnaars van de jongste aanbesteding.

"We hebben bij presentaties van onze bieding precies uitgelegd wat wij zouden gaan doen. "Hij vindt het niet meer dan logisch dat Vérian het personeel dat het van 'verliezer' Axxicom overneemt, lager indeelt. "We zien een verschuiving in het werk dat de huishoudelijke hulpen verrichten."

Vroeger werden de thuishulpen nog vaak betrokken bij de begeleiding van de ouderen en hadden ze een signaleringsfunctie voor gezondheidsproblemen. Nu verrichten ze vrijwel uitsluitend huishoudelijke klussen (poetsen, was doen). Voor die inzet wil Verian ook minder betalen. In plaats van maximaal bruto 12,53 euro biedt Vérian nu maximaal 10,08 euro per uur aan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.