Bij de woonvoorziening voor erkende asielzoekers aan de Griftdijk in Lent heeft anderhalve week geleden opnieuw een brand gewoed. Dat was de derde keer in dertig dagen tijd.
Volledig scherm
Bij de woonvoorziening voor erkende asielzoekers aan de Griftdijk in Lent heeft anderhalve week geleden opnieuw een brand gewoed. Dat was de derde keer in dertig dagen tijd. © Paul Rapp

'Lange arm van Eritrea' houdt asielzoekers Lent in greep

NIJMEGEN - Er klinkt kritiek op de grootschalige opvang van Eritreeërs in Lent. Op de Griftdijk zitten zo’n 75 jonge vluchtelingen bij elkaar in barakken, waardoor ze een makkelijk doelwit voor handlangers van het regime in Eritrea zouden zijn. 

  1. Half miljoen extra maar Nijmeegse schouwburg houdt grote zorgen

    Half miljoen extra maar Nijmeegse schouwburg houdt grote zorgen

    NIJMEGEN - Een half miljoen euro per jaar erbij. De Stadsschouwburg en de Vereeniging krijgen de komende vier jaar jaarlijks 2,7 miljoen subsidie. ,,Dat is een enorme vooruitgang”, zegt directeur Eva Middelhoff. ,,Ik ben hier heel blij mee. In 2019 en 2020 hebben we die 5 ton extra al gekregen, maar nu is het dus een vast bedrag geworden.” Toch zijn er ook zorgen vanwege de slechte staat van de schouwburg en de inkomstenderving vanwege corona.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.