Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Irene Wouters

Lange en gevaarlijke routes voor kinderen op de basisschool door tekort aan gymzalen

Kinderen op de basisschool moeten vanaf komend schooljaar meer gymmen. Alleen: de gymzaal is vaak ver weg van de school en de routes ernaartoe zijn gevaarlijk. Nijmeegse scholen komen in de knel. ,,Dit is niet meer te doen.”

5 reacties

 • Japie Lamers

  4 weken geleden
  Mooie taak voor de ouders om de kinderen te begeleiden. Zij hebben toch voor kinderen gekozen dus moeten ze niet alles op de gemeenschap afschuiven.
 • AA Ruiter

  1 maand geleden
  Ik snap hierna niks van. De scholen naast NSV2 hebben gymzalen (Hazesprong en SSgN). Waarom kan hier geen gebruik van gemaakt worden? En dan; het goffertpark ligt op 4 min lopen, waarom kunnen de gymlessen niet gedeeltelijk buiten gegeven worden? Die hele wandelroute lijkt mij overbodig.
 • M.J. Jansen

  1 maand geleden
  Basisscholen horen gewoon een gymzaal en of lokaal te hebben, van alles zit in de gebouwen behalve dit er is altijd een oplossing, maar ja dan moet er nagedacht worden.
 • N Smits

  1 maand geleden
  Waar zijn de gymzalen die bij de school zaten je rende het schoolgebouw uit en gymzaal van de school in en klaar! Ook weg bezuinigd? Veilig snel en we kregen 2 gym uren per week en uur zwemles op lagere school in de jaren 80-90
 • Eric Jorissen

  1 maand geleden
  Ik zie hier bijna alleen denken in onmogelijkheden. Het advies van 2 x 45 min. kan ook worden gepasseerd. Er kan ook een bewegingsles op school worden gegeven ( dansen bv). Er kan een buitenles plaatsvinden, want als je een uur heen en terug kunt lopen kun je dat uur ook simpel buiten doorbrengen door te bewegen. Etcetera…
 1. Het 'verborgen verleden' van een roemruchte familie: wortels van de Nijmeegse Frequins liggen in Arnhem
  PREMIUM

  Het 'verborgen verleden' van een roemruchte familie: wortels van de Nijmeegse Frequins liggen in Arnhem

  Wat moet ik nu weer vertellen?, vroeg Vincent Frequin (71) zich af toen zijn dochters meer over de Arnhemse geschiedenis van de familie wilden weten. ,,Ik ben gaan graven en wat me verbaasde: mijn eigen broers en zussen weten heel weinig van vroeger.” De Nijmegenaar beet zich er in vast en dat leidde tot het boek Ontdekkingsreis van een Arnhemse familie - Vijf generaties Frequin.
  Nijmegen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen