Lange wachtrij op station Nijmegen in eerste ochtendspits tijdens werkzaamheden

VIDEO / UPDATENIJMEGEN - De werkzaamheden aan het spoor rond Nijmegen zorgen maandagochtend voor problemen op het station. Reizigers worden met bussen vervoerd maar dat liep aanvankelijk niet zo soepel als gehoopt. Er werd vooral in de vroege ochtend geklaagd over te weinig bussen en lange wachttijden.

Na 08.15 uur was de wachttijd wat afgenomen; de mensen die voorin de rij stonden, zeiden zo’n kwartier in de rij gestaan te hebben. Ook laten reizigers via sociale media weten dat ze tevreden zijn over de reistijd. 

Volgens een medewerker van de NS gooit een ongeluk in de buurt van Elst echter weer roet in het eten: daardoor komen bussen met vertraging in Nijmegen aan.

Het treinverkeer rond Nijmegen is sinds dit weekend gestremd door werkzaamheden, dat duurt tot en met woensdag. De werkzaamheden zijn gepland in de herfstvakantie voor de regio Zuid, die vrijdag is begonnen. 

Vandaag krijgen forenzen voor het eerst te maken met het busvervoer dat de trein moet vervangen. Een NS-medewerker ter plaatse erkent maandagochtend dat reizigers veel te lang moeten wachten. Ze staan in een gezamenlijke wachtrij voor bussen naar Arnhem en Oss, maar dat werkt niet.

Meer snelbussen

Volledig scherm
Wachtende forenzen maandagochtend op station Nijmegen. © DG

Inmiddels is besloten meer bussen als ‘snelbus’ te laten rijden (direct naar de eindbestemming) om de wachtrij te laten slinken. Reizigers die op tussenliggende stations moeten zijn, moeten daardoor langer wachten op hun bus. 

Volgens sommige reizigers liepen de wachttijden vanochtend op tot meer dan drie kwartier.  Ook in het weekend stond er af en toe een lange rij wachtende passagiers op het busstation. 

Bij Arriva, die vanaf de andere kant van het stationsplein vertrekt, zijn geen problemen. De bussen richting Boxmeer rijden zoals gepland. Wachtrijen zoals bij de NS blijven daardoor uit. 

Volledig scherm
De situatie op station Nijmegen afgelopen weekend. © Paul Rapp
Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.