Buiten in de rij met anderhalve meter afstand bij de hoofdingang van het CWZ in Nijmegen
Volledig scherm
PREMIUM
Buiten in de rij met anderhalve meter afstand bij de hoofdingang van het CWZ in Nijmegen © Paul Rapp

Langer wachten op behandeling in ziekenhuis: ‘Poli’s zouden 200 procent moeten draaien’

NIJMEGEN / EDE - Ziekenhuizen zien momenteel de wachttijden voor behandelingen oplopen. Terwijl inmiddels het aantal doorverwijzingen van de huisartsen wel weer op het normale niveau is, is de capaciteit in de ziekenhuizen nog steeds veel kleiner dan normaal.

4 reacties

 • Greatest

  2 jaar geleden
  Zou het voor de spreiding van patiënten niet veel beter zijn om eens af te stappen van de reguliere uren en dagen? Waarom niet 's avonds en in het weekend? Dat zou voor veel instellingen toch veel beter zijn?
 • Anne

  2 jaar geleden
  Bekijk het eens vanuit ons, die afgelopen maanden onder hoge druk hebben moeten werken met hoog risico op besmetting, dagelijks enorm leed en lijden hebben moeten meemaken en zonder vrije tijd. Iedereen loopt op zijn tandvlees en werkt ook nu door. Dan kun en mag je niet verwachten dat we nu op 200% werken. Dan zouden er ongelukken gebeuren. En wat als er een volgende piek in het aantal besmettingen komt? Dan wil je niet dat iedereen is opgebrand. Wij gaan door, maar vragen wel een beetje begrip. 
 • Babette

  2 jaar geleden
  Er is nou eenmaal een achterstand ontstaan..... Door de 1.5mtr regel worden er minder patienten behandeld en gezien. Spoed gaat altijd voor lees ik.
 • beka

  2 jaar geleden
  vreemd: een paar weken terug schreef de media dat de huisartsen, ziekenhuizen en IC juist veel minder cliënten kreeg, en juist opriep om wel te komen omdat er voldoende capaciteit was. Ook is het vreemd dat men nu nog maar voor iets meer dan 60 procent van de capaciteit werkt. Vervelend voor al die cliënten die maandenlang op een wachtlijst staan, veel ongemak hebben en daardoor misschien wel veel langer in de ziektewet moeten blijven.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.