Langer wachten op scan door storing bij Radboudumc

NIJMEGEN - Het Radboudumc in Nijmegen kampt met een computerstoring waardoor niet alle radiologische beelden, zoals scans en röntgenfoto’s, in medisch dossiers van patiënten kunnen worden ingezien. Dit heeft mogelijk gevolgen voor patiënten die donderdag het ziekenhuis bezoeken voor een afspraak.

Volgens een woordvoerster leidt de storing alleen tot problemen bij patiënten bij wie beelden teruggekeken moeten worden die langer dan 3 maanden geleden zijn gemaakt. ,,Het beeldmateriaal erna kunnen we wel bekijken.” Spoedeisende hulp bij patiënten met bijvoorbeeld een gebroken been kan gewoon doorgaan.

De storing werd woensdagmiddag ontdekt. ,,Het is een softwareprobleem. We dachten eerst dat het om een verbindingsfout ging. Daarom hebben we opnieuw opgestart. Omdat het om veel en grote bestanden gaat, duurt dat uren. Daarna bleek dat de verbinding toch goed was, maar dat ergens een instelling niet klopt.”

Hoeveel patiëntenonderzoeken zijn geannuleerd, kon de woordvoerster donderdagmiddag om 16.00 uur nog niet zeggen. ,,Maar de verwachting is dat dit er niet heel veel zijn.” Patiënten bij wie de afspraken niet doorgaan, worden door de behandelaar afgezegd. 

De storing in de beeldserver is naar verwachting donderdagavond verholpen.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.