Volledig scherm
PREMIUM
Lars Westra gaat woensdag inspreken op de Gelderse Statendag. © Foto: Bert Beelen

Lars (12) is de ‘Greta Thunberg uit Nijmegen’: ‘Ik praat anderen niet na’

NIJMEGEN - Nog nooit stond er zo’n jonge spreker voor het Gelders provinciebestuur. Lars Westra (12) uit Nijmegen gaat het vandaag hebben over klimaat, jongeren en politiek. Gretha Thunberg is zijn grote voorbeeld.

Vorig jaar hield Lars Westra voor de Nijmeegse gemeenteraad al een pleidooi voor maatregelen tegen de opwarming van  de planeet. Vandaag krijgt hij een kwartier spreektijd tijdens de open agenda van Gelderse Statendag. 

Zelf geregeld. ,,Ik heb een mailtje gestuurd en toen mocht ik komen.” Lars Westra wil maar benadrukken dat zijn klimaatactivisme niet door zijn ouders wordt gestuurd. ,,Zij remmen me eerder af.”

Poll

Het is een goed teken dat jongeren zich druk maken om het klimaat

Het is een goed teken dat jongeren zich druk maken om het klimaat

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
5904 stemmen
  1. Hoe de Nijmeegse Joden verdwenen: ‘Als je het langer bestudeert wordt het alleen maar erger en erger’
    PREMIUM

    Hoe de Nijmeegse Joden verdwenen: ‘Als je het langer bestudeert wordt het alleen maar erger en erger’

    NIJMEGEN - Wat is er gebeurd met de Nijmeegse Joden? Wie waren ze? Hoe ging de vervolging hier in zijn werk? Leo van den Munkhof en Willem Oosterbaan doen onderzoek om de huiveringwekkende werkelijkheid verder aan het licht te brengen, waarbij de rol van Nijmeegse ambtenaren, Nijmeegse agenten en Nijmeegse bedrijven pijnlijk duidelijk wordt. Ze publiceren hierover op de nieuwe website oorloginnijmegen.nl.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.