Volledig scherm
Ter illustratie. © Foto: Thierry Schut

Leerlingen Canisius maken examen deels in het donker

NIJMEGEN - 150 leerlingen van het Canisius College in Nijmegen hebben dinsdagmiddag last gehad van een grote stroomstoring. Het licht viel uit in de drie gymzalen waar de examens werden afgenomen.

De leerlingen werkten een half uur in de schemer en kregen extra tijd om het examen af te maken. Twee leerlingen hebben het examen waaraan ze bezig waren niet afgemaakt omdat ze zich door de storing niet meer goed konden concentreren.

Extra herkansing

,,De leerlingen die straks niet tevreden zijn met de uitslag van dit examen en het over willen doen, krijgen een extra herkansing van de Onderwijsinspectie’’, zegt René Heijnen van het Canisius College ,,Die extra herkansing gaat dus niet af van de herkansing die ze sowieso krijgen.’’

Meteen toen de elektriciteit uitviel op het Canisius College uitviel, heeft de school gebeld met het calamiteitennummer van de Onderwijsinspectie, aldus Heijnen. ,,Laat ze gewoon doorwerken’’, gaf die als advies. De tijd dat de examens even gestopt zijn toen er overlegd moest worden met de inspectie, hebben ze er aan het einde als extra tijd bijgekregen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.