Burgemeester Hubert Bruls reikt de juryprijs uit aan leerlingen van het Kandinsky College.
Volledig scherm
Burgemeester Hubert Bruls reikt de juryprijs uit aan leerlingen van het Kandinsky College. © 4 en 5 mei Nijmegen | Edwin Huizing

Leerlingen Metameer en Kandinsky winnen Freedom 'S Cool Festival

NIJMEGEN - Met eigen composities en teksten over de vrijheid hebben leerlingen van het Kandinsky College uit Nijmegen en Metameer uit Boxmeer zondag de vijfde editie van het Freedom ‘S Cool Festival gewonnen. Op 5 mei mogen ze optreden op het Bevrijdingsfestival in het Hunnerpark in Nijmegen. 

Het Freedom ‘S Cool Festival is georganiseerd door comité 4 en 5 mei Nijmegen en poppodium Doornroosje. Daar werd zondag de finale gehouden. Een recordaantal van acht scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Nijmegen deed aan de wedstrijd mee. Burgemeester Hubert Bruls reikte te prijzen uit.

Met het nummer Dream to be free wonnen leerlingen van Metameer de publieksprijs. Het nummer is geschreven door brugklassers Lise en Lucia. De juryprijs ging naar Niels en Lucas van het Kandinsky College, met hun nummer Choices.

‘Eigen sound’

Leerlingen van Metameer ontvangen de publieksprijs uit handen van burgemeester Hubert Bruls.
Volledig scherm
Leerlingen van Metameer ontvangen de publieksprijs uit handen van burgemeester Hubert Bruls. © 4 en 5 mei Nijmegen / Edwin Huizing

Volgens de jury kwam er een grote diversiteit in stijl, sound en bezetting voorbij. ‘Ook zagen we veel bravoure op het podium. Bij de winnaar viel de warme zang met een heel eigen sound op, net als de authentieke performance.’

Aan het festival werd meegedaan door 39 leerlingen van Stedelijk Gymnasium Nijmegen, Karel de Grote College, Kandinsky College, Notre Dame des Anges, NSG Groenewoud, SSGN, het Montessori College en Metameer.

De jury bestond uit Eva van Pelt (schrijver en zangeres), Charlotte Brand (4 en 5 mei Comité Nijmegen), Wouter Maes (Doornroosje), Sanne Grijsen (Music Meeting) en Jorien Straven (Popsport). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.