Volledig scherm
Nina Theeuwen, Vera van der Borgh en Evi Bosveld (vanaf links) organiseren als profielwerkstuk een bosloop. © Paul Rapp

Leerlingen Montessori College houden bosloop voor ALS-onderzoek

NIJMEGEN - Geen werkstuk maken, maar een bosloop organiseren en de opbrengst doneren aan Tour du ALS. Drie leerlingen van het Montessori College in Nijmegen zoeken nog deelnemers voor zondag.

In plaats van een profielwerkstuk schrijven, organiseren de 16-jarige klasgenoten Evi Bosveld, Nina Theeuwen en Vera van der Borgh uit havo 5 een bosloop. ,,Bij een profielwerkstuk denken mensen aan een onderzoek, maar het leek ons juist leuk om iets anders te doen", vertelt Evi. ,,Onze docent was enthousiast. We zijn de eerste leerlingen die zoiets doen."

Voorbereidingen

Ze zijn al weken bezig met de voorbereidingen. ,,Hekken, muziek, stroom, wc's en de vergunning, dat moeten we allemaal regelen", vertelt Evi. Tot nu toe hebben 60 hardlopers zich ingeschreven. ,,We hebben plek voor nog meer deelnemers. Iedereen is welkom."

De opbrengst van het evenement gaat naar Tour du ALS. Deze stichting zamelt geld in voor onderzoek naar de oorzaak van ALS, een ziekte die leidt tot verlamming. Jaarlijks krijgen ongeveer 500 Nederlanders de diagnose ALS. Hun levensverwachting is vijf jaar, een medicijn bestaat nog niet. Evi: ,,Mijn buurvrouw kent twee mensen die zijn overleden aan ALS. Dat vonden we zo heftig, dat we daar iets voor wilden doen. We hopen 2000 euro te doneren, maar daarvoor hebben we meer deelnemers nodig."

Aanmoedigen

Rennen ze zelf ook mee? ,,Nee, wij zijn te druk met alles regelen. Maar aanmoedigen doen we natuurlijk wel", zegt Vera.

De bosloop is zondag om 11.00 uur in het bos aan de Luciaweg in Nijmegen. Inschrijven kan hier. Deelnemers kunnen kiezen uit 2,5, 5 of 7,5 kilometer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.