Volledig scherm
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: Hercules Duikbedrijf repareert damwand Waalkade © Paul Rapp

Lek aan Waalkade na jaar eindelijk gedicht, bestrating wordt snel hersteld

NIJMEGEN - Het Bemmelse duikbedrijf Hercules heeft de afgelopen dagen het gat weten te dichten dat eind vorig jaar was ontstaan in de damwand van de Nijmeegse Waalkade. 

Ter hoogte van de Oude Haven ontdekte een schipper december 2017 bij het aanmeren dat een tegel uit de stoep langs de kade was verdwenen. Die tegel bleek diep weggezakt in het zand onder het wegdek. 

Verder herstel

Vanwege de indertijd extreem hoge waterstand werd de kade afgezet en het onderzoek naar de oorzaak uitgesteld tot later datum. Uit dat onderzoek van het Betuwse duikbedrijf bleek dat enkele planken die de stalen platen bijeenhouden ‘uit het slot waren gelopen’, zoals dat in vaktermen heet. Met lekkage als gevolg.  Na het lassen van de damwand werd het lek definitief gedicht met een snel hardende injectievloeistof. 

Binnenkort zal het achter de damwand weggespoelde zand opgevuld worden, waarna ook de bestrating weer hersteld kan worden. Om te voorkomen dat de geschiedenis zich elders langs de kade nog eens herhaalt wordt de complete damwand binnenkort nog aan een grondige inspectie onderworpen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.