Volledig scherm
Oud-weervrouw Margot Ribberink op het vernieuwde, veel groenere Daniëlsplein. © Bert Beelen

‘Lelijk’ Daniëlsplein in Nijmegen is nu gezellig groen parkje

NIJMEGEN - Het volledig aangepast, veel groenere Daniëlsplein (Hees) is zondagmiddag feestelijk geopend. Als officiële handeling werden er nog wat meer plantjes gepoot in de nieuwe perkjes. Toch is de facelift nog niet helemaal klaar. Er moeten nog enkele zitbanken komen van zes meter lang, het gras wordt nog ingezaaid en er zijn toch nog meer perkjes waar plantjes in moeten. 

De laatste weken was het te drassig geweest om te werken. Maar wethouder Bert Velthuis was besteld, net zoals NEC-mascotte Bikkel, dus ging het feest gewoon door. ,,Het is nu al het mooiste plein van Nijmegen”, volgens Bert Velthuis. ,,Ik ben er wel een beetje trots op.”

Nieuwe voetbalkooi

Je kon er sinds jaar en dag gemakkelijk je auto parkeren, waardoor het eigenlijk wel een lelijk plein werd. Maar het Daniëlsplein is nu voor een deel ook een groen parkje met ook nog een leuke nieuwe voetbalkooi met kunstgras. In totaal zijn er maar liefst 22.000 tegels verdwenen van het plein. Het is na Joris Ivensplein (centrum) en het Esdoornplein (Rooie Dorp, Nijmegen-Oost) al het derde plein waar een ingrijpende vergroening heeft plaatsgevonden. Op dit moment wordt ook gewerkt aan de Waalkade en het Maasplein in het Waterkwartier. 

Stenen eruit, groen erin

Het groener maken van de stadspleinen past in de Operatie Steenbreek, waar Nijmegen zich vorig jaar bij heeft aangesloten. In totaal zijn er in het Green Capital-jaar 2018 maar liefst 190.000 stenen vervangen door planten en struiken. Oud-weervrouw Margot Ribberink is de nieuwe ambassadeur van de operatie die de slogan heeft: Stenen eruit, groen erin!  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.