Volledig scherm
Lent wil een Dorpensingel-Oost om sluipverkeer door woonwijken te stoppen. © eigen foto

Lent eist opnieuw aanleg Dorpensingel-Oost

NIJMEGEN - De Lentenaren zijn het sluipverkeer in hun woonwijken nu helemaal beu. Ze willen nu eindelijk oplossingen voor de toenemende verkeersdrukte in de snelgroeiende nieuwe woonwijken. 

Voor hen komt dit neer op de realisering van de Dorpensingel-Oost bij Ressen, precies zoals de Nijmeegse gemeenteraad in 2011 ook al bepaalde.

Woensdagavond willen ze dat wethouder Harriët Tiemens van nog eens nadrukkelijk laten weten op een informatieavond in het Citadel College over de toenemende verkeersdruk in hun wijken.

Pamfletten

Het is niet voor het eerst dat ze in actie komen. Begin vorig jaar stelden veertien organisaties, variërend van sportclubs tot basisscholen bewonersgroepen en ondernemersorganisaties, al een manifest op met de oproep die Dorpensingel-Oost vanaf de ovatonde bij Ressen snel door te trekken naar de Zandsestraat. Volgens de bewonersgroepen heeft de wethouder daar niet goed op gereageerd, de aanleg van de Dorpensingel is geen stap dichterbij gekomen. Via pamfletten, verspreid in Lent, hebben ze daar de afgelopen week nog eens fel tegen geageerd. Ook zijn op enkele plekken in de wijken spandoeken opgehangen met kreten als 'we willen rust in de tent' en 'geen sluipverkeer door Lent'

Frustratie

Volgens Paul Smeets, woordvoerder namens de actievoerende bewonersgroepen, is de frustratie onder de Lentenaren groot.,,We zijn ook kwaad omdat een door de gemeenteraad democratisch genomen besluit niet wordt uitgevoerd omdat één partij, GroenLinks, de gereserveerde 6 miljoen euro niet wil besteden aan waarvoor het bedoeld is. De consequentie is dat de bewoners van de Lentse woonwijken te maken hebben met een ongezonde en onveilige leefsituatie." 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.