Volledig scherm
Lent voert campagne voor een dorpensingel. © Gerard Verschooten

Lent laat woede merken over uitblijven Dorpensingel-Oost

NIJMEGEN - Ruim twee uur hebben Lentenaren woensdagavond hun woede en frustratie getoond over het uitblijven van de in 2011 beloofde aanleg van de Dorpensingel-Oost. Ruim 200 Lentenaren beschuldigden op een informatieavond over de verkeersstructuur in Lent Oost dat de wethouders zich niet aan de afspraken en raadsbesluiten hebben gehouden.

De ene na de andere bewoner sprak zijn vrees uit over het toenemende sluipverkeer in de nieuwe woonwijken. Ze wezen op het grote aantal kinderen in de nieuwe wijken. Ouders durven hun kinderen nu al niet meer alleen te laten rijden op de Laauwikstraat.

Voor de gek gehouden

Veel (nieuwe) Lentenaren vinden dat de gemeente hen ook gewoon voor de gek heeft gehouden. In de zogeheten kavelpaspoorten voor de aankoop van bouwgrond, beloofde de gemeente een jaar geleden nog de aanleg van die Dorpensingel. Wethouder Harriët Tiemens betreurde dat laatste ten zeerste.

ZIE OOK: Lent eist opnieuw aanleg Dorpensingel-Oost

Volgens haar is het toch al een hele tijd duidelijk dat die Dorpensingel voorlopig niet kan worden aangelegd. De provincie weigert een bijdrage, waardoor de financiering lastig is. 

Lingewaard

Maar het grootste probleem is de afwijzing door de gemeente Lingewaard. Een stuk van de Dorpensingel-Oost ligt op het grondgebied van die laatste gemeente. ,,Zonder medewerking van Lingewaard is de aanleg onmogelijk.’’

Tiemens zet nu in op snelheidsbeperkingen op de wegen aan de rand van Lent, het laatste stuk van de Laauwikstraat bij het buurtje Plant je Vlag en een stuk van de Vossenpelssestraat. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.