Lentenaar (15) redt leven van man tijdens uitlaten hond: 'Grote held!'

LENT/ NIJMEGEN - Een 15-jarige jongen uit Lent wordt op Facebook bedolven onder de complimenten. Hij reanimeerde vrijdagochtend een man die een hartstilstand kreeg op de Bemmelsedijk. Zonder de hulp van de jonge Lentenaar die zijn hond uitliet, was de man waarschijnlijk niet meer in leven geweest, stelt de politie in een bericht op Facebook.

Volledig scherm
De man die werd gereanimeerd door de 15-jarige jongen moest met spoed naar het ziekenhuis. © Politie Nijmegen-Noord/Facebook

'Wauw wat een kanjer', 'Respect voor deze jonge man' en 'Grote held!'. Het zijn zomaar wat voorbeelden van lovende woorden die prijken in de reacties onder de post van de Politie Nijmegen-Noord. Het bericht is binnen een uur tijd al meer dan duizend keer 'geliket'.

Volgens de politie was de jongen uit Lent toevallig zijn hond aan het uitlaten toen hij een man op de Bemmelsedijk bij zijn woonplaats een hartaanval zag krijgen. De jongen had onlangs een cursus reanimeren gehad op zijn school. Op het moment dat de politie rond 11.25 uur aankwam, was hij het slachtoffer aan het helpen.

'Duimpje'

Agenten namen de reanimatie van hem over, totdat ambulancepersoneel arriveerde. De man moest met spoed naar het Radboudumc in Nijmegen worden gebracht. Daar werd hij meteen gedotterd en ging het later 'stukken beter' met hem. 'Waarschijnlijk gaat de man weer voor een groot deel herstellen', meldt de politie.

Naast veel mensen zijn de hulpdiensten onder de indruk van de actie van de Lentenaar. 'Duimpje van ons aan de 15-jarige jongen', schrijft een agent op Facebook.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.