25 jaar na de start van de Waalsprong, moeten de huizen in de Spoorstraat in Lent alsnog wijken voor de oprukkende stad. Er komen woontorens voor studenten en pas afgestudeerden.
Volledig scherm
25 jaar na de start van de Waalsprong, moeten de huizen in de Spoorstraat in Lent alsnog wijken voor de oprukkende stad. Er komen woontorens voor studenten en pas afgestudeerden. © Bert Beelen

Lentenaren moeten alsnog wijken voor oprukkende stad: Nijmegen wil vier woontorens voor jongeren

LENT - Vier woontorens moeten er naast station Nijmegen-Lent verrijzen, goed voor 450 woningen voor studenten en jonge afgestudeerden. Een rij huizen van de huidige bewoners moeten daarvoor alsnog plat, 25 jaar na de start van de Waalsprong.

16 reacties

 • Andries van Nieuwenhoven

  2 maanden geleden
  Maar 13 verdiepingen? Doe het dan gelijk goed!
 • Marie-Louise Walter

  2 maanden geleden
  R.I.P. Lent
 • Wil Hermens

  2 maanden geleden
  Een toren van 13 verdiepingen voor afgestudeerden!!! Bouw een toren van 26 verdiepingen voor “afgestudeerden” en starters! ! NIjmegen is een mijn stad dat is meer dan studenten en of afgestudeerden. Bouw ernaast torens van 10-13 hoog voor de studenten. Dit is een ideale plek voor hoogbouw, waar weinig bewoners, overlast ervan zullen ondervinden. Na het verbod op bouwen “Veur Lent” is dit dan een plek voor bebouwing op hoogte, ipv bouwen in de reeds “volgebouwde” wijken van NIjmegen.
 • rebecca langendoen

  2 maanden geleden
  Lent is voor mij een prachtige plek om te wonen. Gaat alleen nog maar mooier worden straks met Hof van Holland met fijne winkels. Ik ga nooit meer terug naar de andere kant van de Brug
 • Ron Giesbers

  2 maanden geleden
  Nijmegen doet wat ie wil.. alles moet ervoor wijken. In de jaren 60 werd Hatert opgeslokt, werden mijn ouders met hun boerderij uitgekocht, met een smoes dat er een vijver kwam te liggen in de nieuwbouw van Weezenhof. Nu staat de boerderij er nog en de vijver ligt ernaast. Zo gaat dat ook met Lent.. over een paar jaar niets als nieuwbouw.. triest!!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen