Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ThinkStock

Lentse twisten met een hoog rijdende rechter-gehalte: hek versus tuinhuisje

LENT/ ARNHEM - Een huis in aanbouw dat je uit nood moet verkopen; het hek van de buren dat ineens in je achtertuin staat; een erfgrensgeschil. Dat waren afgelopen maandag de ingrediënten van een kort geding in Arnhem met een hoog rijdende-rechtergehalte.

En dat was meteen het enige waar de strijdende partijen het over eens waren. 

Bijna was de Rijdende Rechter er ook aan te pas gekomen. De eisende partij had de zaak al bij de KRO-NCRV aangemeld maar had zich teruggetrokken toen ze publicitaire rompslomp van een uitzending in de gaten kreeg.

In de tussentijd bleven de partijen aan hun standpunt vasthouden dat de erfgrens tussen hun tuinen ruim een halve meter naar de ene, respectievelijk naar de andere kant zou moeten opschuiven.

‘Het geld is nu op’

De aanjager van het geding was Liesbeth uit Lent die in 2017 dacht dat ze haar droom kon waarmaken: een eigen huis laten bouwen. Ze kocht een Waalsprongperceel van de gemeente Nijmegen in het kader van het project ‘Plant je vlag’.

Ze sloot een overeenkomst met een aannemer om aan de slag te gaan maar in 2018 sloeg het noodlot toe: het bouwbedrijf ging failliet. Tot haar ontsteltenis ontdekte Liesbeth dat ze geen bouwgarantie had afgesloten.

Dat had tot gevolg dat ze met eigen middelen de bouw moest afmaken. „Ik had een grote spaarpot maar het geld is nu op”, zei ze aangedaan tegen de rechter.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.