Het pand aan de Sint Annastraat met de nieuwe belettering.
Volledig scherm
Het pand aan de Sint Annastraat met de nieuwe belettering. © Foto: Bert Beelen

Letters befaamde Nijmeegse lampenfabriek terug op de gevel

NIJMEGEN - De voormalige gloeilampenfabriek Splendor aan de Sint Annastraat, waar nu tal van bedrijfjes in gehuisvest zijn, heeft de oude letters op de gevel terug.  

Jarenlang prijkte trots in een gouden glans ‘NV Splendor Gloeilampenfabrieken’ op de gevel van het markante gebouw van het bedrijf in Nijmegen. De lampenfabriek, waar in de topjaren zevenhonderd mensen werkten, is al lang niet meer. Het gebouw is sinds 2006 een broedplaats voor jonge, innovatieve bedrijven en biedt ook onderdak aan vakmensen, kunstenaars en start-ups, in totaal zo’n vijftig bedrijven. 

De nog heel actieve Seniorenvereniging Splendor streed er jaren voor om de belettering weer op de gevel te krijgen. Een initiatief waar de huidige eigenaren graag aan meewerkten, ook om de Splendor Fabriek verder op de kaart te zetten. Nu is het zover. Met - andere tijden immers - ledlampjes die de vijftien letters van de gloeilampenfabriek verlichten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.