Levensgenieter Amber (16) is nu blind en kan niet meer lopen, maar een rolstoelbus is er niet bij

met videoTheo en Vera van Apeldoorn zijn ten einde raad. Hun 16-jarige dochter Amber heeft al sinds haar geboorte een verstandelijke beperking en autisme, en kreeg vorig jaar een kwaadaardige hersentumor. Nu is ze blind en kan ze niet meer lopen. Het gezin zit noodgedwongen aan huis gekluisterd.

5 reacties

 • Ine Kaspers

  6 dagen geleden
  Dit is nu de derde ,growfund actie ,voor ‘n rolstoelbus,in de gemeente Nijmegen .Is er nu geen politieke partij die hier iets ,aan wilt /kan doen .De gemeente kan ook evt.zeggen wij stellen de aangepaste bus beschikbaar ,verzekering en wegenbelasting ,dan de bus 2 dagen per gezin per week ,zondag in overleg ! Dan kost het in principe,alleen wat ze normaal kwijt zijn aan 3x aanpassingen per bus !Het is maar ‘n idee ,reacties verwacht ik niet !
 • loeske hansen

  6 dagen geleden
  Iedere week is er wel een schrijnende oproep als deze. Als die allemaal met voorrang behandeld zouden worden was er niks meer over voor andere mensen die ook hulp nodig hebben. Hier in de wijk is iemand nu in een verpleeghuis omdat er voorlopig geen til lift komt en de thuisverpleging hem zonder die lift niet uit bed mag en kan halen. Pas als die lift er is kan hij weer naar huis. Er zijn helaas veell te veel schrijnende, dringende spullen nodig voor mensen.
 • Linda van Bronkhorst

  1 week geleden
  Ontzettend triest! Veel sterkte voor Amber en haar ouders! Ik ben zelf moeder van een zorgintensief kind en sinds ik ook wegwijs moet worden in de wereld van hulpmiddelen, medicatie etc roep ik altijd: Nederland is een derde wereld land! Ik hoef nog net niet op m'n knieën als ik iets nodig heb voor mijn kindje, en moet altijd lullen als brugman om iets helder te krijgen. Zeer vermoeiend en triest voor je kind, die intussen de dupe is. Geniet samen van de kleine mooie momentjes!
 • herma rossem

  1 week geleden
  Erg dit om die mensen zo te behandelen om geen rolstoel bus te geven nee tuurlijk niet he gemeente apeldoorn jullie zullen iets moeten geven ze zullen wel tegen hun gezegd hebben u kunt een lening nemen wat die mensen niet kunnen betalen gemeente apeldoorn houdt liever zelf het geld om onnodige dingen te kunnen doen zoals balen hooi als kunst neer te zetten of geulen door de stad wat nu ook weer weg gaat allemaal weggegooid geld waar ze velen mensen hebben kunnen helpen dat doen ze niet
 • Frans Appel

  1 week geleden
  Schandalig dat er geen bus wordt geregeld. Een schilderij voor miljoenen, geen probleem.
 1. Willekeur bij verstrekken rolstoelbussen: ‘Het is voor gehandicapten zó ongelooflijk slecht geworden’
  PREMIUM

  Willekeur bij verstrek­ken rolstoel­bus­sen: ‘Het is voor gehandicap­ten zó ongeloof­lijk slecht geworden’

  Crowdfundings van tienduizenden euro’s voor een rolstoelbus: het internet staat er vol mee. Zo ook voor de 16-jarige Amber uit Nijmegen. Haar ouders zijn radeloos omdat hun dochter aan huis gekluisterd is en ze zelf geld moeten inzamelen voor een rolstoelbus. Een vergoeding voor het aangepaste voertuig krijgen is moeilijk en willekeurig, blijkt uit een rondgang van De Gelderlander.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen