Het overtuigende beeld na de wedstrijd NEC-Vitesse, met de container als ‘held’. Of zat het anders?
Volledig scherm
PREMIUM
Het overtuigende beeld na de wedstrijd NEC-Vitesse, met de container als ‘held’. Of zat het anders? © Pro Shots / Erik Pasman

Levensreddende container in NEC-stadion is een mythe: hiérdoor werd tribune echt omhooggehouden

NIJMEGEN - Hossende Vitesse-fans, een instortende tribune en een kloeke container die de val brak. Dát is het verhaal dat we kennen. Maar klopt het ook?

14 reacties

 • jan willems

  1 maand geleden
  Ja Tinus praat het maar weer recht wat krom is.
 • Tinus Timmerman

  1 maand geleden
  Mijn laatste reactie hierover! Blijkbaar weten anderen meer over mijn opleiding en werkervaringen dan ik zelf, maar dat ter zijde. Elk expertisebureau heeft zijn eigen benadering. Daar zal altijd verschil van inzicht zijn. Er spelen verschillende zaken een rol in de goede afloop, waarbij die container van 'pisbakkenstaal' m.i. weldegelijk een rol heeft gespeeld, hoe klein ook. Een zijdedraadjeseffect? Waren er geen 'echte' experts betrokken bij het ontwerp e.d. bouw? Verschil van inzicht?
 • M van Raaij

  1 maand geleden
  @Tinus, knap dat je zonder te weten wat voor staal het hier betreft kunt stellen dat wat echte experts zeggen niet waar is. 50 jaar ervaring met bouwkunde? In elk geval niet als constructeur. dan zou je tot minstens 75 als zodanig actief moeten zijn geweest. Die container bestaat uit 'pisbakkenstaal' van een paar mm dik en heeft geen enkele constructieve waarde. Op de foto is duidelijk te zien dat die container totaal niets opvangt. Met de zichtbare vervorming is de draagkracht nul komma nul.
 • jan willems

  1 maand geleden
  Jan je heb bijna gelijk maar ik heb geen verstand van voetbal en virussen.(-:
 • Jan Remis

  1 maand geleden
  Zo te lezen in de reacties hebben we naast 17.000.000 bondscoaches en 17.000.000 virologen nu ook al 17.000.000. bouwkundigen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.