Volledig scherm
PREMIUM
© Marcel Kuster, foto's Paul Rapp

Lezers over nieuwe Nijmeegse beelden: van ‘absolute voltreffer’ tot ‘opgeblazen speelgoed’

NIJMEGEN - We hadden al een oordeel van kenners. Nu spreekt het publiek zich uit over de nieuwe kunst langs de Waal. ‘Een absolute voltreffer’, ‘een icoon voor de stad’, ‘een trotse uiting van onze rijke historie’, ‘niks meer aan doen’.

10 reacties

 • wim

  5 maanden geleden
  Mei 2016 stond een afbeelding van een iets ander beeld op Twitter:https://mobile.twitter.com/DeBastei/status/737565346832355328/photo/1Geen idee of dit het oorspronkelijke beeld is, evt van dezelfde kunstenaresse...
 • wim

  5 maanden geleden
  Wat er ook geplaatst zou zijn, er is altijd wel iemand te vinden, wel of niet gehinderd door een relevante opleiding of gesteund door een of andere lobby, die er iets van vindt.Dat mag, het is de mening van iemand. Maar noem het geen oordeel, dat maakt het ineens als een officieel label, en dat is het niet. Het is gewoon de mening van iemand die het beeld ziet.
 • wim

  5 maanden geleden
  Dus meer dan de helft vindt haar beeld  WEL mooi.Grappig dat u het meteen zo in het persoonlijke en negatieve weet te trekken.Het raakt u kennelijk
 • de heer J. Zomers (68)

  5 maanden geleden
  De kunstwerken kosten bijna net zoveel als de bouw van twee windmolens van 240 meter.Je kunt hierbij denken aan twee windmolens langs de Waalkade in regenboogkleuren, ze zijn een blikvanger en ze leveren rendement op.
 • Plienie

  5 maanden geleden
  De intentie is misschien wel mooi, de uitvoering rammelt een beetje. En daar gaat het hier over, de uitvoering.
 1. Het gras in het Goffertstadion zo strak als een golfbaan
  PREMIUM
  de lunchpauze
  1

  Het gras in het Goffertsta­di­on zo strak als een golfbaan

  Op een regenachtige dag loop ik over het gras van het Goffertstadion en zie van dichtbij alle nopafdrukken van afgelopen weekend. Vier heren zijn bezig met het herstellen van het gras: pollen worden teruggelegd, de aarde wordt soms wat opgetild met de riek, elke vierkante meter wordt zo minutieus bekeken. Erwin, Wim, Danny en Daan behoren tot de groep van twaalf onderhoudsmannen bij NEC. Zij verzorgen de trainingsvelden, ze maken de toiletten schoon, rapen alle achtergebleven troep van de tribunes en zorgen dus ook voor de beste grasmat van de Keukenkampioendivisie. De kennis hiervoor krijgen zij onder andere van hun oud-collega’s, de nieuwste inzichten worden geleverd door het bedrijf VGR, specialist in ook de grasmatten van golfbanen. Tijdens de wedstrijden zijn de mannen voor beide speelhelften steeds een kwartier op het veld bezig om de boel zo strak mogelijk te krijgen. Om 12.00 uur zitten de heren in de kantine, naast het kantoortje van stadionmanager Theo van Benthum: boterhammetjes, soep uit een pakje, televisie in de rug, pak melk op tafel. Het werk is goed als de zon schijnt. En als NEC wint, uiteraard. Ze weten het zeker: NEC wordt kampioen. De mannen kijken nu al uit naar de prachtigste sportieve krachtmeting die dan weer op de agenda zal staan: thuis tegen Vitesse!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'
  Play

  Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'

 2. TERUGKIJKEN | Dit was het landbouwdebat
  Play

  TERUGKIJ­KEN | Dit was het landbouwde­bat

Nijmegen e.o.