Volledig scherm
PREMIUM
Ruimer wonen wil Jozzy Rubenski niet. © Istar Verspuij

Liefde voor punk is zelfs te zien in het toilet van Jozzy

heilig huisjeNIJMEGEN - Nijmegenaar Jozzy Rubenski woont in een appartement annex museum waar de voormalige wereldberoemde Amerikaanse punk-garageband Dead Moon tot leven komt.

Jozzy: ,,In 1991 zag ik in het Nijmeegse poppodium Doornroosje voor het eerst een optreden van de Amerikaanse punkgarageband Dead Moon. Ik had direct een klik met de bandleden Fred Cole, Kathleen 'Toody' Cole en Andrew Loomis.’’

,,Het was liefde op het eerste gezicht, wederzijds ook nog. Die liefde voor de bandleden, de band en de muziek is nooit meer overgegaan. Andrew en Fred zijn inmiddels overleden, met Toody heb ik nog geregeld contact.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.