Linda van Aken is Nijmegenaar van het jaar

NIJMEGEN - Linda van Aken is de Nijmegenaar van het jaar 2018. De winnaar van deze eretitel werd maandagavond traditiegetrouw bekendgemaakt in de Vereeniging, waar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen werd gehouden.

Van Aken van de Vincentiusvereniging Nijmegen zet zich zestig uur per week in voor de mensen in Nijmegen. Zij vindt dat ieder mens telt en helpt bij armoedebestrijding en eenzaamheid. Zij zorgt er voor dat bezoekers te eten krijgen en organiseert talloze activiteiten voor hen.

Linda van Aken op archiefbeeld.
Volledig scherm
Linda van Aken op archiefbeeld. © Bert Beelen

Van Aken in een eerste reactie: ,,Ik moest wat wennen aan de nominatie. Maar ik ben superblij voor de vereniging en voor alle vrijwilligers, waar ik alleen maar de aanjager van ben.’’ Ze is blij dat ze de Vincentiusvereniging in vijf jaar tijd als jonge vrouw op de kaart heeft gezet: ,,Het was vijf jaar geleden nog een stilstaande trein.’’

De andere genomineerden waren weervrouw Margot Ribberink en Maria van den Muijsenbergh, de drijvende kracht achter de Stichting Wereld Vrouwenhuis van Nijmegen. 

De eretitel werd voor de elfde keer uitgereikt. Met de prijs wil Nijmegen jaarlijks een inwoner in het zonnetje zetten die het afgelopen jaar iets bijzonders heeft gedaan met een uitstraling voor de hele stad. Net als eerdere jaren konden Nijmegenaren weer kandidaten opgeven voor de eretitel. Een onafhankelijke voordrachtscommissie maakte uit alle kandidaten een voorselectie van vijf. Het digitale stadspanel, met 4.000 Nijmegenaren, nomineerde drie kandidaten. Dit jaar waren dat alle drie vrouwen. 

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars waren onder anderen Said Achouitar (2008, initiatiefnemer vrijwilligersproject Futsal Chabbab), prof. dr. Bas Bloem (Zorgheld van het Jaar 2011), Rob Jaspers (Gelderlander-journalist), Hendrik-Jan Derksen (Welcome to Nijmegen), Eugenie Aartsen (initiatiefneemster van stichting gratis2dekansje) en Rhea Elise Khoeblal (organisator Buiten Spelen piano’s).

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Keiharde kritiek op corona-aanpak: ‘Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld, alsof dat het enige is dat er toe doet’
    PREMIUM
    interview

    Keiharde kritiek op corona-aan­pak: ‘Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld, alsof dat het enige is dat er toe doet’

    NIJMEGEN - Gezondheidsminister Hugo de Jonge beticht hij van het ‘wekken van verkeerde verwachtingen’, virologen van ‘onbescheidenheid’. ,,Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld. Alsof dat het enige is dat er toe doet.’’ Hoogleraar ouderengeneeskunde Marcel Olde Rikkert kraakt harde noten over hoe Nederland tot nu toe is omgegaan met het virus, zijn ouderen, en met de jongere generaties.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.