Volledig scherm
PREMIUM
Wonen aan het water in de Hegdambroek en Leuvensbroek. © Paul Rapp

Lindenholt: ‘Incidenten zijn er overal, niet alleen bij ons’

Hoe is het nu in...? Deel 7 (slot)NIJMEGEN - Sommige wijken in Nijmegen hebben een stempel. Ooit gekregen. Maar waarom? En past dat imago nog wel bij de wijk? Verslaggever Vince Decates neemt een kijkje. Vandaag de zevende en laatste aflevering: Lindenholt.

Volledig scherm
© Marcel Kuster

,,Het is lastig wanneer ieder incident, ieder probleem en iedere plek van overlast gelijk op het hele stadsdeel wordt geprojecteerd”, verzucht Jan ten Dam (65). Ten Dam woont al bijna veertig jaar in Lindenholt en is onder meer actief in het bewonersoverleg en bij de wijkkrant. ,,Er wonen zo'n 15.000 mensen in Lindenholt. Natuurlijk zitten daar rotte appels bij. Maar alle incidenten worden op één hoop gegooid, terwijl ze totaal niet representatief zijn.”

Dat is volgens de bewoners precies het probleem: heel Lindenholt krijgt een stempel, terwijl het slechts om enkele incidenten verspreid over de wijk gaat. Zonde, meent Astrid van den Boogaard (45), actief binnen de activiteitencommissie van Horstacker. ,,Er wordt veel georganiseerd bij het wijkatelier en de Vincentius Vereniging, er zijn winkels en veel mooie groene parken met water.”

De leefbarometer, een online kleurenkaart van de rijksoverheid waarop te zien is hoe aantrekkelijk een wijk of straat is, bevestigt het beeld dat ze schetst: het stadsdeel scoort bijna geheel voldoende of zelfs goed. Alleen de buurten Horstacker en Voorstenkamp staan er minder goed op.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.