Volledig scherm
Logo GroenLinks © GroenLinks

Lisa Westerveld wil voor GroenLinks naar Kamer

NIJMEGEN - Lisa Westerveld, Nijmeegs raadslid voor GroenLinks, wil naar de Tweede Kamer. Ze staat op plaats 13 van de landelijke kandidatenlijst van GroenLinks. Volgens de huidige peilingen maakt ze daarmee kans op een zetel.

Westerveld is 2,5 jaar raadslid. Ze stond als nummer twee op de Nijmeegse lijst. Ze haalde in maart 2014 4.550 voorkeurstemmen, de meeste stemmen van alle vrouwelijke kandidaten in Nijmegen. Ze werkt als woordvoerder van de algemene onderwijsvakbond Aob. Afgelopen jaar bemoeide ze zich nadrukkelijk met de strijd rond democratisering op de Unversiteit van Amsterdam.

Aalten
Westerveld stond ook in 2012 al op de kandidatenlijst voor de Kamer, maar toen op plek 22. Ze komt oorspronkelijk uit Aalten. De kandidatenlijst van GroenLinks telt nog een Nijmegenaar. Huub Bellemakers is voorgedragen voor plaats 32. Hij s voormalig campaigner van GroenLinks.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.