Marcel Kuster, foto anp
Volledig scherm
PREMIUM
© Marcel Kuster, foto anp

Lokale lasten: Nijmegen is in de regio bijna de goedkoopste

NIJMEGEN - De stad blijkt helemaal niet zo duur in de woonlasten te zijn, zoals vaak wordt aangenomen. Uit de meest actuele gegevens van de Vereniging Eigen Huis over 2021 blijkt dat Nijmegen de op twee na goedkoopste gemeente in de regio is. Huiseigenaren in Wijchen hebben de laagste gemeentelijke woonlasten, Druten staat tweede en Nijmegen derde. 

2 reacties

 • Evil Admin

  1 maand geleden
  Het verschil in woonlasten voor eigenaren en huurders - een politieke keuze - is in geen enkele grote stad zo groot als in Nijmegen<< Maar dan hebben we het toch over een nietszeggend gemiddelde? Net als het zogenaamde inkomensverschil tussen mannen en vrouwen? Als je alles op 1 berg gooit en daar een gemiddelde van maakt krijg je statistiek van het niveau basisgroep 4.
 • Bastiaan Krijn

  1 maand geleden
  Omdat Nijmegenaren de afvalzakken per keer betalen nemen jullie deze kosten voor het gemak maar helemaal niet mee in de berekening? Als ik deze kosten buiten beschouwing laat kom ik op het volgende uit bij een gem. huis van 350.000. bij een vergelijking tussen Mook en Nijmegen Nijmegen OZB (0,21%) 738,- Rioolheffing (0,061%) 213,- Totaal: 951,- Mook OZB (0,15%) 525,- Rioolheffing (vast bedrag) 160,- Totaal: 685,- Bij dit soort artikels ben ik altijd benieuwd naar de uitgangspunten...

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Bruls: 'Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen'
  Play

  Bruls: 'Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen'

 2. Reeën steken de weg over en overleven het niet
  Play

  Reeën steken de weg over en overleven het niet

Nijmegen e.o.