Black Friday in Nijmegen, behalve bij zaken als Bever en Dille & Kamille.
Volledig scherm
PREMIUM
Black Friday in Nijmegen, behalve bij zaken als Bever en Dille & Kamille. © Paul Rapp

Lokale winkeliers worstelen met Black Friday: lastig, flauwekul of toch vooral mooie kans voor kortingen?

Kunnen we morgen massaal op jacht naar de hoogste kortingen of laten ondernemers het afweten? Terwijl grote winkelketens fikse Black Friday-acties aankondigen, worstelen lokale winkeliers met de koopjesdag. Velen voelen zich vooral gedwongen mee te doen, blijkt uit een rondje door de regio.

15 reacties

 • Pieter Upcove

  2 dagen geleden
  In NL geven de winkels geen hoge kortingen op BF want het is doorlopend uitverkoop. Kerst-, Pasen-, zomer sales. Ik doe 3/4 van de aankopen in het buitenland en heb kortingen van 90% (software bundel) - 45% (kleding) op de adviesprijs gehad. Duitsland heeft een lagere BTW dus daar koop je het hele jaar al goedkoper in dan hier.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 dagen geleden
  Black Friday is van origine in de VS in het leven geroepen om op tijd voor de feestdagen ruimte te krijgen in de winkels en de magazijnen voor nieuwe collecties en modellen. Veel producenten en winkels komen nog ruim voor kerst met modellen en collecties voor het komende jaar. Hier in NL is het echter veelal meer een marketingtruc om meer te verkopen. In België is het bijv. verboden om binnen 30 dagen een artikel als aanbieding te verkopen voor dezelfde of hogere prijs.
 • H.E.M. Arts

  4 dagen geleden
  Black Friday is voor ondernemers een dag, ondertussen uitgegroeid naar enkele dagen tot een week, die ook benut wordt voor het opruimen van winkeldochters.
 • A.A. Roos

  4 dagen geleden
  Echt overgewaaide Amerikaanse onzin.
 • Els Weber-van Dreuten

  4 dagen geleden
  Ik koop alleen wat ik echt nodig heb ( eten dus) en verder niets, heb ook al jaren geen kleding meer gekocht en in de kast hangt nog steeds genoeg. Prima manier om te bezuinigen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen