Luis (28) is het taalwonder van de Radboud Universiteit: ‘Ik spreek zeker 18 talen’

BRISBANE/NIJMEGEN - Het is een van de meest opmerkelijke promovendi in jaren aan de Radboud Universiteit: Luis Miguel Rojas-Berscia (28). De Peruaan, die onlangs promoveerde aan de faculteit taalwetenschappen, is een heus taalwonder. Zeker 18 talen spreekt hij. ,,Talen leren is mijn grote hobby.” 

9 reacties

 • Leopold Mertens

  2 jaar geleden
  Werkelijk een talenwonder, evenals de nederlander in de Zaanstreek! Dit houdt ook in dat hij in de ziel en cultuur van anderen thuis is.We leven in een tijd van belangstelling voor andere culturen en toenemende intolerantie van andere culturen.
 • TheoB

  2 jaar geleden
  Op YouTube vind je een Nederlander die in de Zaanstreek toeristen uit de hele wereld verwelkomt in 18 talen. Zo uniek is het dus ook weer niet.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Vrijwel iedere Nederlander spreekt 3 talen..of kan het in ieder geval begrijpelijk verstaan / lezen .n.l   de eigen taal..dus..Nederland,s...Belgisch...en Zuid Afrikaans ...daar houd het wel mee op , dus is hij inderdaad een geweldig talen wonder die hier in ons land als tolk bij politie / justitie  waarschijnlijk zo aan het werk kan...i.v.m de vele diverse nationaliteiten die ons land binnen komen en hun eigen taal blijven spreken en niet inburgeren en  waar vaak door mis communicatie problemen ontstaan , het zou dus een goede aanwinst kunnen zijn, maar.   eerst  Nederlander worden...!
 • SRB

  2 jaar geleden
  Ja.
 • Bloempje

  2 jaar geleden
  Ik ben je jaloers op je, ik wou dat ik je talenknobbel had.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

Nijmegen e.o.