‘Lul’ en ‘aso’: oldtimers beklad in Nijmeegse parkeergarage

videoNIJMEGEN - Geparkeerde oldtimers in een Nijmeegse parkeergarage zijn door onbekenden vernield. Op de wagens zijn in rode letters teksten als ‘lul’ en 'aso’ te lezen. 

Een Nijmeegse oldtimerbezitter schrok zich rot toen ze de bekladde auto's maandagmiddag aantrof in de parkeergarage De Kazerne aan de Molenveldlaan. 

‘Mijn hart huilt’

De bekladde oldtimers in Nijmegen.
Volledig scherm
De bekladde oldtimers in Nijmegen. © Tom Hessels

Ze maakte er foto's van die ze deelde in een Facebookgroep voor oldtimerliefhebbers. ‘Mijn hart huilt', schrijft ze daarbij.

,,Het ging niet om mijn auto, maar ik voel de pijn wel. Zelf heb ik ook een oldtimer. Liefhebbers van oldtimers hebben doorgaans veel liefde voor hun auto. De wagens waren verder ook niet verwaarloosd of vuil, dus waarschijnlijk nog gewoon in gebruik”, zegt ze. 

Opmerkelijk is dat de vernielingen alleen zijn aangebracht op oldtimers en niet op andere voertuigen. ,,Op wel zes of zeven auto's was het te lezen. Alsof het één leus moest voorstellen. Op de oldtimers zat rode en gele drap. Heel vervelend als dit je overkomt”, zegt de Nijmeegse. 

Gratis parkeren

In de parkeergarage is parkeren gratis. Daarom zetten veel bestuurders van een oldtimer daar in de winter hun wagen neer. 

Waarom de vernielingen zijn aangebracht, is niet duidelijk. Vorig jaar werd al duidelijk dat niet iedereen blij was met het grote aantal oldtimers in de garage: ,,Ze nemen behoorlijk wat ruimte van de garage in beslag”, zei een begeleidster van Woongroep ‘t Span, dat ook op het kazerneterrein ligt, toen. ,,Soms is het zo erg, dat de mensen die hier werken hun auto elders moeten parkeren.”

Ook is niet bekend of er al aangifte is gedaan en of er verdachten zijn opgepakt. 

Een van de bekladde oldtimers in Nijmegen.
Volledig scherm
Een van de bekladde oldtimers in Nijmegen. © Tom Hessels
De bekladde oldtimers in Nijmegen.
Volledig scherm
De bekladde oldtimers in Nijmegen. © Tom Hessels
De bekladde oldtimers in Nijmegen.
Volledig scherm
De bekladde oldtimers in Nijmegen. © Tom Hessels

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.