Volledig scherm
DROOM!VillaLUX, Oranjesingel 42 in Nijmegen. © Gerard Verschooten

LUX weg van Oranjesingel, filmzalen blijven

NIJMEGEN - Filmhuis LUX vertrekt uit De Villa aan de Oranjesingel 42. Het oude pand van O42 krijgt een compleet nieuw uiterlijk en wordt een Bed & Breakfast.

De filmzalen blijven ook gehandhaafd, er komt een nieuwe filmexploitant.

Driestroom
In januari al start een grote verbouwing van het statige herenhuis. In de bovenverdieping, boven de filmzalen waar nu kantoren zitten, komen twaalf B&B-kamers. Het gehele complex wordt straks geëxploiteerd door de zorgorganisatie Driestroom. Die instelling runt sinds begin 2014 ook al de horeca van de Villa.

Cliënten van de Driestroom werken hier onder begeleiding als medewerker. Zij gaan straks ook Bed en Breakfast 'runnen'.

Roelants
Tegelijkertijd gaat er ook veel veranderen in LUX aan de Mariënburg. Boekhandel Roelants gaat in mei 2017 weg uit het kassagebouw en LUX gaat daar zelf allerlei filmactiviteiten in onderbrengen. Het wordt een 'centrum voor filmeducatie en talentontwikkeling. Er komen cursussen, labs, workshops, debatten en speciale evenementen, zoals bij festivals als Go Short en InScience

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.