De Graafseweg in Nijmegen. Door de coronacrisis loopt het besluit over versmalling maanden vertraging op.
Volledig scherm
De Graafseweg in Nijmegen. Door de coronacrisis loopt het besluit over versmalling maanden vertraging op. © Diederik Grootjans

Maanden uitstel voor besluit over versmalling Graafseweg

NIJMEGEN - De Graafseweg wordt voorlopig niet versmald. Door de coronacrisis loopt een besluit over de drukke Nijmeegse verkeersader maanden vertraging op. 

De gemeenteraad beslist nu op zijn vroegst tijdens de vergadering van 10 juni over de versmalling. Eigenlijk zou woensdagavond (1 april) al een beslissing vallen. Maar vanwege de coronacrisis is de raadsagenda voor de komende twee maanden zoveel mogelijk schoon geveegd.

De politiek moet zich buigen over de vraag of al dat niet rijbanen geschrapt gaan worden op een deel van de Graafseweg. Dat zou voor minder drukte en overlast kunnen zorgen. 

Crisis zorgt voor rust op weg

Buurtbewoonster Nancy Berendsen heeft begrip voor dat besluit. Door de coronacrisis is het sowieso minder druk op Graafseweg, ziet zij. ,,Komt doordat veel mensen thuis werken. Als aanwonende is het heerlijk rustig. Wat dat betreft maakt het uitstel weinig uit. Al moet er wel wat gebeuren: er wordt hier nog steeds geracet.”

De Graafseweg is niet het enige punt dat in de ijskast van de Nijmeegse politiek belandt. Ook de discussies over onder meer drukte op de Mauritssingel in Lent, een mogelijk verbod op biomassa en de energietransitie zijn op de lange baan geschoven. De gemeenteraad neemt voorlopig alleen besluiten over ‘onderwerpen die geen uitstel kunnen hebben’. 

Publiek niet welkom

De agenda voor de raadsvergadering van morgenavond is leeg. Enig echte bespreekpunt zijn de financiële maatregelen bij de toezichthoudende Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). 

De vergadering vindt ‘gewoon’ plaats in het stadhuis. Wegens de coronamaatregelen is publiek niet welkom. Raadsleden zitten verder uit elkaar dan anders.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.