Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van Rossem is helemaal geen mopperaar, vind hij zelf. © Bert Beelen

Maarten van Rossem is mopperig, maar gelukkig: ‘Somber? Dat is gewoon mijn gelaat in ruste’

WAGENINGEN/NIJMEGEN - Als jurylid bij spelprogramma De Slimste Mens moppert hij wat af. Toch is Maarten van Rossem best gelukkig. ,,Maar ik heb nu eenmaal weinig appreciatie met wat de meeste Nederlanders geweldig vinden.” Hij schreef een boekje over de geluksmomenten in zijn leven, dat zich onder meer afspeelde in Wageningen en Nijmegen.

Hij scheerde drie keer langs de rand van de dood. In de Tweede Wereldoorlog al, bij een bombardement op Wageningen, waarbij 27 doden vielen, ontsnapte hij ternauwernood . Later werd hij ernstig ziek van het eten van tulpenbollen, in 2005 onderging hij een risicovolle openhartoperatie. De laatste tien jaar van zijn leven ziet de 75-jarige Van Rossem als de gelukkigste uit zijn leven. 

,,Na je 75ste wordt het wat minder, maar dat heeft met lichamelijke aftakeling te maken. Maar als je boven de 65 bent, hoef je geen carrière meer te maken. Ook als je geen carrière hebt en mislukt bent. Dat is dan jammer, maar het hoeft verder niet meer. Je kunt vanaf dan alles doen wat je niet meer hóeft te doen. Ik kan bijvoorbeeld zo’n boekje als Wat is geluk? maken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.